12. mrt, 2017

Syl gaat verrassen

Het laatste lelijke eendje is van de band gerold in 1990, precies 25 jaar geleden  en café Heuvel is uit in 2015. Als ik sneuvel is dat nu bij Ceuvel. De nieuwe  urban hangplek, gebouwd op de vervuilde grond van de voormalige scheepswerf “Ceuvel Volharding” bestaat 1 jaar. Het Amsterdamse saneerpotje is leeg. Over 10 jaar zal deze grond gereinigd zijn en weer teruggegeven aan Amsterdam op een zeer sustainable manier door een prachtige verzameling creatieve mensen. Ik mag hier vandaag vertoeven en wel in zeer goed gezelschap. Iedereen is vrolijk en herkenbaar aan de roze corsage. Na 25 jaar gaan we een bruiloft overdoen maar dan wel upcyclen en zonder budget. Iedere draagt bij naar eer en geweten. En geweten hebben we het.

 

De weddingplanner is het vrolijke snoepje van de dag in prachtig roze. De bruidmeisjes, allen blond en in het wit gekleed. De roze tules dansen om de heupen en vrolijk rode bloemblaadjes sieren het pad dat het verbaasde stel, de zonen aan ieders zijde, bewandeld naar de ereboog. De omkleed en schminksessie ging razendsnel. Het regent en de trouwlocatie wordt rap creatief verplaatst van de ponton naar de veranda.  De veranda barst bijna uit zijn voegen met vrolijke 50tigers, een baby en een hond.

 

Neptunus komt aangevaren  begeleid door duikers en brengt ons de trouwambtenaar  compleet met toga, witte bef, pretoogjes en een dikke lach. Ik kan niet anders dan ook lachen en de rest van de hangouderen ook. Neptunus  klimt aan wal, spreekt het bruidspaar toe en de hond blaft en stom doorheen. De hond is even stil om vervolgens nog harder te blaffen. Dan “Pang” we schieten hem af. We drie keer in gedachten. Het supervrolijke stel wat nog steeds overdonderd is mag gaan zitten en de toga met bef spreekt ze toe, zeg maar. We schieten de keffer nogmaals neer. Gek genoeg valt het beestje in herhaling en blaft alweer, zeg maar. We schieten gedrieën de kogels uit het geweer. Als de kogels op zijn krijgt de ambtenaar weer de volle aandacht, zeg maar. We lachen zachtjes dan harder en  eindigen op zijn hardst. Uiteindelijk kunnen we de tekst voorspellen, zeg maar en dat is best knap.

 

De ringen gaan om de pink en de kus is lief. Het is tijd voor de prachtige geupcyclede cake die met feestelijk gekleurd fondant veranderd in een heuse laagjesbruiloftstaart. De glazen klinken met biowijn of zelfgemaakte gemberlimonade voor de Bob’s onder ons. De bioboat verzorgt de brandstof om de bitterballen te frituren en voor het vet is straks ook een sustainable bestemming. Ik heb na vandaag een schitterend idee voor nieuwe stellen die in de echt verbonden willen worden. Think sustainable, laat iedereen die je lief hebt helpen en een  spannende bijdrage leveren, laat je verrassen, hou je geld op zak en ga zonder stress van jouw dag  genieten. 

 

Ceuvel is de plek van de toekomst.  De circulaire economie van Amsterdam. Ik krijg bijna zin om te trouwen. Wie zou het bruidsboeket met geplukte veldbloemen uit  de berm bij Groningen hebben gevangen? Nou als het zo mag dan teken ik ervoor.

 

Zondag 26 Juli, Urban development hot spot in Noord.