12. jan, 2013

Restaurant: Roest

http://www.amsterdamroest.nl/

Roest is een unieke horecagelegenheid op een unieke plek, het Koud Gas Gebouw op het Oostenburgereiland. Een karakteristiek terrein voor de karakteristieke stadsoase van Amsterdam. De opening op 17 juni 2011 ligt alweer even achter ons en sindsdien is Roest met verrassende initiatieven en spannende concepten voor een breed publiek de frisse culturele en creatieve wind die door Amsterdam waait, vanaf de VOC-kade blijven aanwakkeren.

De warme, minimalistische sfeer van Roest nodigt je uit. Roest is anders, een unieke ervaring. Alleen het hoognodige is gedaan om het historische pand van Roest tot een horecagelegenheid te transformeren. Want juist de geschiedenis die het gebouw ademt, geeft Roest haar charme. Vandaar ook de naam: een verwijzing naar het verleden, getekend door de tijd.

Roest is niet alleen een café, maar ook een creatieve vrijplaats voor film, theater, kunst en muziek waar inspiratie de boventoon voert. Zowel binnen in het café als in de (zonnige) buitenlucht kun je genieten van de veelzijdigheid en originaliteit van deze stadsoase. Kom ook heerlijk ontspannen op het strand aan het water, nippend aan een goed glas punch en voel je welkom en vrij.

Roest roest voort...