12. jan, 2013

Restaurant: Open.

http://open.nl/impressies

 In Amsterdam, aan de rand van de Jordaan, op tien minuten lopen van het Centraal station, ligt de uit 1920 stammende Spoorbrug 19S. Sinds februari 2008 staat de brug permanent open.

 
De bijna geheel uit glas bestaande opbouw waarin restaurant Open gevestigd is, is een ontwerp van Pie de Bruijn van de Architecten Cie. Voor de inrichting tekende Studio Edward van Vliet. Zowel exterieur als interieur werden vormgegeven met de unieke ligging en geschiedenis van de brug in gedachten.
 
Deze samenwerking leverde een transparante huisvesting op waar zowel het frisse daglicht als het sfeervolle avondlicht vrij spel hebben. Het IJ, de schitterende nieuwbouw op de Westerdoksdijk en de voorbijrijdende treinen maken Open, helemaal in de zomer als de ramen door een uniek systeem worden weggeklapt, tot een juweel om te zien en een genot van een binnenterras.
 
Bij binnenkomst biedt de heldergouden bar in het midden van de zaak meteen een open ontvangst. Goud komt in de overwegend witte ruimte vaker terug; samen met het appelgroen van de banken en vuurrood van de lampen geeft het de ruimte zijn frisse uitstraling.