11. feb, 2017

Pilanesberg

De meiden gillen, zware stemmen bulderen van het lachen, muziek is techno en de lucht is nog inktzwart. De wekker doet al 2 minuten wat ie moet terwijl de club zijn deuren sluit.  Langzaam ontwaak ik uit een diepe coma. Verheugd vang ik de dag aan. De schuifdeuren naar het prachtige balkon vliegen inde rails de goede Kant op. De  vogels zijn enorm in vorm en in het donker luister ik zonder wat te zien. Met mij ontwaakt de meer dan groene wereld.  In 3 jaar tijd is er niet zoveel regen gevallen als nu. Het Land is groener dan groen.

De sterren flonkeren en de open jeep staat klaar om te ronken door de bergen. Weidse vlaktes wisselen af met spannende bomen en de lief ogende beesten die hier vertoeven. De leeuwenjongen ontwaken net uit 20 uur slaap. Lui en gapend slenteren ze voor onze wielen. De buikjes zijn gevuld word ons belooft en handjes binnen de jeep houden dat dan weer wel. Een prachtige oude dam geeft ons nijlpaarden om vervolgens  op olifanten en een jong te stuiten. De wilde vegetatie veranderd in open vlakte en een baby jakhals met spitse oortjes ligt lief in de rietachtige  omgeving. Dan volgen hele lelijke dikke nijlpaarden die ik aanzag als klompje stenen om daarna op de open vlakte giraffen onwerkelijk  gracieus te zien bewegen. Ik denk " I had a farm in Africa at the foot of Ngong hills"  en proef de sfeer nu de zon opkomt en de verzengende hitte laat de natuur hallucineren. Ik voel me Merel Streep en knijp mijn ogen tot streepjes.

 

De wildebeesten hebben jongen en de impala's bevolken de bergruggen in grote getale. Het verse gras is neon groen. Eindeloos strekt de natuur en ik strek mijn benen. We krijgen praatjes, de club van 14. Onze chauffeur Sonny kletst gezellig mee.  De jeep komt uit het gatenkaas zandpad om ons op het laatste stukje asfalt weer richting hek te rijden. De wildroosters doen ons ritmisch trillen. Als ook het tweede hek achter ons sluit durven we de auto uit. Met fraai uitzicht op de natuur nuttigen we een heerlijk ontbijt. We zijn druk en verhalen vliegen tussen heerlijke koffies door over tafel. We lachen, zijn opgewonden en kijken zelf gekiekte plaatjes.   Een enorme voorsprong op de dag is genomen. De ontbijtende medemensen kijken ons slaperig aan.  Onze ogen staan wagenwijd open en de adrenaline stroomt door de aderen. De schoonheid van deze ochtend neemt ons geheel en voor de rest van de dag in beslag.

 

Pilanesberg, South Africa  10-02-2017