30. dec, 2012

Syl op oudejaarsdag

Morgen is het feest.! De vlag gaat uit hoewel voor de cynici onderons op half stok. 17 landen doen mee met dit 10 jarig jubileumfeestje. Is et niet gaaf? Ik heb de bubbles al klaar staan . Vandaag voor de zekerheid 2 flessen gekocht van al dat feestgeld. Het is immers ook nog een jaarwisseling die beklonken moet worden. Een sombere dat wel. Grijs en nat de klinkers vanaf het moment van opstaan tot schermerblauw op het moment van schrijven. De knallen van de snotjeugd hier in de buurt nauwelijks hoorbaar vraag ook ik me af of de euro wel zijn 12 ½ ste jubileum gaat halen. Even het positieve dat kan je maar gehad hebben op zo’n dag. Crisis of niet de euro nadert zijn perfecte koers. Hij daalt lekker zo de laatste tijd en zit nu bijna op zo’n 1.25. Nog maar vijf honderste te gaan. Hoera, blijdschap , lachende gezichten als we straks klinken middernacht. Dalen is goed maar stabiel is strakjes op de lange termijn beter. De regeringen van alle landen blikken terug, hoop ik met heel mijn hart en beschouwen met alle 17 landen in goede zin. De goede koers zal worden gevaren.

 

De straat voor mijn deur kleurt langzaam zwart. De bommen gaan nu af. Het zware geschut wordt uit de kast gehaald. De snotjeugd verplaatst en de oudere hangjongeren nemen over. De eurocentjes vliegen strakjes ook nog feestelijk de lucht in. Hoezo crisis? Vandaag niet. Heerlijk toch. Ik kan niet wachten op klokslag 12. Maar ja eerst nog even de avond door. Het is immers ook een avond van beschouwen. Terugblikken op het jaar dat bijna is geweest. Wist u al dat SBS een gat in de programmering gaat vullen met Beau? Ik heb er al wat cynici lacherig over zien doen, van de criticasters nog maar niet gesproken. Hoeft niet hoor laat Beau maar schuiven op 6. Ik passeer dat station met een ogenschijnlijk gemak. Zouden meer mensen moeten doen. Al dat gemopper daar wordt je niet knapper van en je mondhoeken gaan vanzelf op half 6 en misschien blijven ze wel staan als de klok 12 slaat.

 

Ik ga ook beschouwen. Dat is mijn plan voor de avond. De bubbels wachten niet op de klok van 12 dat vind ik persoonlijk zonde. Ik verheug me er nu al op. Heb ik wel genoeg gelachen? Heb ik me goed vermaakt? Genoeg vrienden? Netjes naar de sportschool? Niet te veel aangekomen? Leuke dates? Goede moeder? Nog steeds boeiend werk? Emoties verwerkt? Nou van dat soort dingen. Jaha dat zou iedereen eens moeten doen. Goede voornemens? Nee daar doe ik niet aan. Ik kan de euro en de crisis die nog komen gaat niet beiinvloeden. Ik leef met heel mijn zijn, vanuit mijn hart zo goed en zo kwaad als het leven toelaat.

 

Cheers, 31 Dec 2011

Sylvia