21. okt, 2016

Syl en het cocktail trio

De dag kleurt zee. De prachtige jachten en plastic tupperwarebakjes dobberen als dronken eendjes in de kuip en ik bubbel nog wat na in mijn gedachten. Ik stap mijn kleine vertrouwde balkonnetje op en de zon straalt een gele welkomstgloed. Het dagritueel vangt weer vrolijk aan.

Het ontbijt is een lange zit. Lekker en in goed gezelschap laten de obers ons ruim na sluitingstijd gewoon met rust. We evalueren met enorm veel humor de ochtend weg. De club verwacht ons nu toch echt. Het dikke strandlaken gaat over het zalige ligbed en we wachten tot de vier in klok zit. Stipt om 13.04 bestel ik de huisrosé en 4 glazen. We proosten en lachen om onze heerlijke medicinale. Aardbeitjes dansen in mijn mond en het fruithapje van de dag is ook weer binnen. Nou ja we hebben de hele middag aardig wat aardbeitjes weggetikt.

De avond vangt aan en ik eet in goed gezelschap. De tafelschikking was bijzonder en na 3 flessen vinho verde bulderen we van de lach. Het niveau daalt rap en acht van de negen tafelgenoten zijn enorm in vorm. O Ja, die ene daargelaten. Wat zal ik zeggen. Ik hoef niks te zeggen. Hij wist het trouwens meteen. Zijn openingszin na de tafelschikking " Ik ben in verkeerd gezelschap beland". Dat spreek ik zeker niet tegen en het niveau daalde rap naar min 80. De grens was van te voren bepaald op min 70 . How low can you go. Gelukkig is daar het coctail trio. Een van de dames is de bob. Dat is zeer opmerkelijk zo op vakantie. Van auto's is geen sprake behalve dan de auto praatjes. Mannen, maar ik doe vrolijk mee. De bob praat niet maar aanschouwd en ik weet, ze heeft enorme lol van binnen.

De nacht vangt aan en we stranden in de beach club met vette dj tunes. Mooie dames schuiven aan en de mop bepaald de kwaliteit van een goed gezelschap. "Hoe komt een eskimo klaar?" We denken allen diep na. Onverwachts en met kletterend spuitgeweld rollen vervolgens de ijsklontjes in grote getale over de tafel. We hebben ook deze nacht het licht in de club weer eens uitgedaan.

Portimao praja, 9 september 2014.