10. sep, 2016

Syl draait door

De wereld is al een paar dagen goed wazig. De winter blijft uit wat echt bijzonder fijn is. Zo ook op deze druilzaterdag  komt de temperatuur niet onder nul. Mijn kop is grauw, net zo grauw als de buitenlucht en grauwer dan ooit tevoren. Even nog dieper de bodem raken. De bodem, ja die van een bodemloze put. Ik ben altijd al gek op uitdagingen geweest en helaas in dit geval machteloos. Onmacht das een vreselijk iets. Overgeleverd aan de elementen van het leven. Ik leef in een schimmig tussengebied en kan al een tijdje niets, niet helder nadenken, niet echt hard werken, niet uitgaan, niet drinken, niet genieten, niet gelukkig zijn en ga zo maar door. Ik kan wel wazige gesprekken voeren, wazig kijken en wazige drankjes drinken op advies. 

De wereld draait. Ik draai ongemakkelijk mee. Treurig zing ik de dag door met mijn gedrogeerde lijf. Ik poog vol goede moed positief te blijven en draai nog maar een Tindersticks : “Curtains” in zijn geheel zowaar, zonder een nummer over te slaan. Mijn hoofd slaat op hol. Ik kleur roder dan rood. Ik verdrink in een leegte. Ik tol om mijn as. Ik ga vroeg naar bed en draai me nog maar eens om. 

De wereld zweeft. Ik zweef vrolijk mee. Ik zweef op pillen en dat gaat uitstekend. De lach verschijnt weer op mijn toet. Ik heb me na 6 dagen overgegeven. Overgegeven aan deze nieuwe werkelijkheid die nog een poosje zal gaan duren. Dan maar gauw een zweefband luisteren. Half Moon Run: “Full cirlce” in zijn geheel. Ik zweef mee op de tekst. 

Cap off kneeling at the back of the church,
Feeling water on your brow, if it's healing it hurts
At first a sharpish pain that returns as a thought
That the needle in your arm will bring you closer to god

And I watch as your head turns full circle

Our hope was with a coffee and a medical text,
It's too easy knowin' nothing blowing off the rest
And the riddles in the pages leave at too much to guess
And the worry cracks a fracture from your hip to your chest

As I watch as your head turns full circle

Enzovoort, enzovoort, enzovoort ……………………….

 

25 januari 2014.