4. jan, 2014

Syl en een zomerdag

Heerlijke warme windvlagen kabbelen door het hofje van Piet Zwart. Weer een verse werkdag na een druk roze weekend en een fantastische burenavond vol met lol. De zeemeeuwen doen vreugdedansjes in de strakblauwe lucht. De dag begint sereen en ik snuif  deze heerlijke start in me op. De witte BH-brug glanst in de zon en niemand is nog op pad op dit  vroege tijdstip. Ik heb tijd en zet alles weer in perspectief. De koffiebehoefte is groot en eenmaal bij het apparaat beland volgt een enorme teleurstelling. Het apparaat is niet goed. Niet getreurd gewoon even de ellenlange gang door op naar de tweede koffiemachine . Dan volgt een enorme scheldkanonnade. Ook deze machine is in storing. De moed zakt me bijna in de schoenen als ik slenterend de gang van de andere kant bekijk. De tocht gaat nu naar de tweede verdieping waar ik een nummertje moet trekken. Wel tien wachtenden voor me. Iedereen is opgewekt en vind het bezoek van de collegaatjes van de eerste verdieping gezellig Het stoom komt inmiddels bijna uit mijn oren en ik onderdruk netjes mijn gevoelens. Ik lach, ik ben beleefd maar ondertussen.


 
De werkdag vliegt om. Dat heb  je als die maar 6 uur duurt. Ik wandel langs de vijver, nauwelijks zichtbaar door het hoge ruisende goudgele riet. De zon brand op mijn kop die inmiddels alleen nog maar verweekte hersens bevat. 29,5 graden was mijn kantoortje en ondanks de fan die op standje tien de hete lucht verplaatst heb ik mijn klusjes  mooi geklaard.  Trots rij ik langs de kerk in Ruigoord met beide raampjes open. De oude hippies en jonge aanhang zijn nog druk in de weer met opruimen van landjuweel. Ik denk aan de prachtige bar in de kerk en krijg zin in een glas goudgeel nat met bubbels. Ik race naar huis.


 
De middag is prachtig en mooie gedachten vullen m'n afgekoelde koppie. Inmiddels vallen dikke druppels op mijn warme terrasvloer om ze voor mijn ogen te zien verdampen. De lucht geurt fris en groen.  Ik verplaats me onder de parasol. Het ritmisch tikken op het doek stemt rustig. Een geweldig mooi gevoel. Ik steek nog een sigaar op en drink een glas met kostelijk vloeibaar goud. De zomer is abrupt begonnen en bezorgt me vandaag een abrupt verkoelend eind.

5 Augustus 2013