4. jan, 2014

Syl op koningsdag

Het is 5 voor 10 en ik open langzaam een oog. De 4 uurtjes slaap zijn niet genoeg. Toch sprint ik mijn bed uit om de tv aan te zetten om een glimps van de poppenkast opvangen. De koningin af en de koning in een modern jasje. Een nieuwe generatie volgt op. Mijn leeftijd notabene en ja wat een prachtige blauwe jurk heeft de nieuwe koningin aan in de Nieuwe kerk. We horen dat het een Jan Taminiau betreft, een Nederlandse ontwerper en werkelijk wat een prachtig blauw.  De zon komt door en ik ben toe aan buitenlucht. Gister ontbrak het niet aan buitenlucht. De Nieuwmarkt was relaxed en de Zeedijk een gekkenhuis. Heerlijke muziek, vrolijke mensen, en goede bubbles in aluminiumfolie in de tas. We drinken uit plastic champagneglazen en dansen bij Zilt en ‘t Mandje op straat. Wat een heerlijke vrolijke band. Mensen die langslopen doen lekker gek. Ja de stemming zat er goed in.

 

De travestieten bij de engel doen vele cameraverzoekjes. Prachtig gekleed voor de zo bijzondere dag die nog komen moet. Hoge hakjes  en gigantische kapsels en ze poseren pedant met scherpe humor voor de liefhebbers. Japanners op de hoek staan met hun mond open en verbazing alom. Jaha zo gaat dat hier, geen enkel probleem. Zilt staat op de kaart vanavond hier op de dijk. De band met mijn favoriete saxofoon speelt lekkere disco deuntjes en gooit er nog een Paulo Nutini in.

 

Woke up cold one Tuesday,
I'm looking tired and feeling quite sick,
I felt like there was something missing in my day to day life,
So I quickly opened the wardrobe,
Pulled out some jeans and a T-Shirt that seemed clean,
Topped it off with a pair of old shoes,
That were ripped around the seams,
And I thought these shoes just don't suit me.

Hey, I put some new shoes on,
And suddenly everything is right,
I said, hey, I put some new shoes on and everybody's smiling

 

Ik zing mee uit volle borst en ik draag mijn nieuwe blue suede shoes. Koud, moe en  ziek voelen op dinsdag, dat klopt hoor. De maandagavond liep door in nacht om vervolgens dag te worden. Het is al licht als ik mijn bed induik, de vogeltjes fluiten en ik doe als ik  om 10 uur opsta gewoon of er niets aan de hand is.

 

De buitenlucht doet goed na uren staren naar dat kastje. Het is koud en het stormt op IJburg. Golven klotsen tegen de kant, schuimkoppend en agressief. Ik waai bijna van mijn fiets. Ik giet de frisse lucht naar binnen en mijn hoofd wordt weer heerlijk fris.  Blijburg is rustig en dat komt mooi uit. Nog wat verdwaalde kinderen en hippe ouders in oranje zijn aan de medicinale en zo ik ook. De zon straalt heerlijk. De muziek is lounge. Een bijna buuf omhelst me uit volle macht. De lach verschijnt weer op mijn toet. Ik ontnuchter. Een mooie dag vandaag. Ik klop het zand uit mijn blauwe schoenen, drink mijn drankje op en ja; zo is et voorlopig weer even goed.